Scheldehof

Op Scheldehof werk je op een historische plek: waar vroeger de schepen in de Zware Plaatwerkerij van De Schelde gebouwd werden, staat nu een modern wooncomplex. Door een grondige verbouwing en nieuwbouw is het gebouw geworden tot wat het nu is: een moderne zorglocatie met volop elementen die je doen herinneren aan het industriële verleden van Vlissingen. In het gebouw zelf zit een Brasserie, creatief Atelier en een theater- en bioscoopzaal.

Scheldehof kent verschillende woonvormen: zelfstandig wonen (huur), wonen in een groep (voor mensen met dementie), wonen met zorg (voor mensen met lichamelijke aandoeningen) en beschermd wonen (voor mensen met psychiatrische aandoeningen). De drie laatstgenoemde woonvormen maken deel uit van het verpleeghuis Scheldehof. Vanuit het gebouw loop je letterlijk direct de Vlissingse winkelstaten in. Scheldehof heeft een zilveren Planetree certificering voor mensgerichte zorg. Deze internationale certificering is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten, maar ook voor medewerkers.

Om meer mensen de gelegenheid te geven om in hartje binnenstad te wonen, heeft WVO Zorg meer appartementen gerealiseerd in het Scheldekwartier. Op de Kop van het Dok, naast locatie Scheldehof, zijn 182 appartementen gerealiseerd.

Bezoekadres

Peperdijk 263 in Vlissingen