Ambtelijk Secretaris CCR

Beschik jij over probleemoplossend vermogen, overtuigingskracht en sta jij stevig in je schoenen? En zie jij het als een uitdaging om de spil te zijn tussen onze cliëntenraad, externe stakeholders en de Raad van Bestuur? Dan komen we graag met jou in contact!

Over ons

WVO Zorg en Zorgstroom zijn nu samen ‘Amarijn‘. Een frisse, positieve en mensgerichte organisatie waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Zo zijn we een toekomstbestendige organisatie die zich kan richten op goede zorg op fijne locaties en bij mensen thuis. Daarmee zijn we ook een stevige en aantrekkelijke werkgever. Eén met meer kansen voor medewerkers, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en maatwerk. Denk daarnaast ook aan de mogelijkheid om te specialiseren en het inzetten van innovaties. De nieuwe organisatie heeft 23 locaties, zowel woonzorglocaties, hospices als thuiszorg, verspreid over Walcheren. Met ongeveer 3.000 collega’s en nog eens 800 vrijwilligers die zich inzetten voor de beste zorg voor onze cliënten en bewoners. We gaan een uitdagende periode tegemoet waarin we met elkaar gaan bouwen aan onze nieuwe organisatie.

De functie

Wij zijn op zoek naar een Ambtelijk Secretaris voor onze Centrale Cliëntenraad (CCR) met als extra aandachtsgebied het in behandeling nemen en afhandelen van klachten van onze cliënten. De CCR behartigt de belangen van de cliënten van Amarijn en heeft daardoor regelmatig overleg met de Raad van Bestuur. Hier komen praktijk en beleid samen.

In deze veelzijdige en dynamische functie fungeer je enerzijds als aanspreekpunt en gesprekspartner van de CCR. Je ondersteunt de CCR bij het uitvoeren van hun taken en het behartigen van de belangen van de cliënten. Je zorgt voor een gestructureerd verloop van vergaderingen, bewaakt de besluitvorming en draagt zorg voor de verslaglegging en opvolging van actiepunten. Tevens zorg jij voor heldere en beknopte beleidsdocumenten en rapporten om het besluitvormingsproces van de organisatie te sturen. Daarnaast kun jij als geen ander de CCR adviseren op tactisch niveau, waarbij je strategisch inzicht combineert met kennis van beleidsprocessen en –procedures.

Anderzijds ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, registreren, onderzoeken en afhandelen van klachten van cliënten binnen onze organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten en hun vertegenwoordigers die een klacht willen indienen. Je luistert naar hun verhaal, biedt een luisterend oor en begeleidt hen gedurende het klachtenproces. Je zoekt naar passende oplossingen en draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg door het signaleren van structurele knelpunten en het doen van aanbevelingen aan de organisatie ter voorkoming van klachten in de toekomst.

Kortom wij zoeken een daadkrachtige professional met een hart voor de zorg en een scherp oog voor de belangen van onze cliënten. Het betreft een functie voor 36 uur per week, waarvan je gemiddeld 12 uur per week bezig bent met het in behandeling nemen van klachten van onze cliënten.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding, zoals bijvoorbeeld een Post HBO registeropleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad
 • Je beschikt over een aantal jaren relevante werkervaring
 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met klachtenbehandeling en de toepasselijke wet- en regelgeving waaronder WLZ, ZvW,
 • Probleemoplossend vermogen en overtuigingskracht.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wij bieden

 • In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar, bij goed functioneren hopen we dit om te zetten naar onbepaalde tijd
 • Een salaris conform de cao VVT, schaal FWG 50 ,maximaal € 4.370,94 bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • Passen de uren in deze vacature niet bij jouw mogelijkheden, we bespreken dit graag met je
 • Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%)
 • Reiskostenvergoeding (op basis van cao VVT)
 • Heb je een zorgverzekering bij CZ of IZZ? Dan ontvang je collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen
 • Pensioenopbouw via het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen een lage premie waarmee je verzekerd bent tegen de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid

Meer informatie?

Heb je belangstelling voor deze functie? Dan horen we dat graag uiterlijk 29 mei 2024 van je! Wil je nog wat extra informatie of heb je nog vragen? Bel dan met Frans Kraf (Voorzitter CCR) via 06-34575529 of Mientje Soochit (HR Adviseur) via 06-10072679.

Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: