Leerlingen (BBL) verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg niveau 3

Als verzorgende IG verzorg en begeleid je cliënten met als doel de cliënt zoveel als mogelijk zijn/haar eigen leven te laten leiden. Je bent daarbij gericht op het verhogen van het welzijn van cliënten en verricht alle noodzakelijke begeleidende, verzorgende en verpleeg­technische handelingen in het verzorgende proces.
Daarnaast begeleid je ook leerlingen en stagiaires die op de afdeling werkzaam zijn.
Sinds kort wordt er met de lean-methode gewerkt, dit vraagt van jou als teamlid dat je actief meedenkt in de zorg, een kritische blik hebt, maar ook in staat bent om oplossingsgericht te denken en te werken.

Jouw team en werkplek

WVO Zorg investeert graag in mensen die in de zorg willen werken, die betrokken zijn en iets willen betekenen voor een ander. Twee keer per jaar starten er nieuwe leerlingen binnen onze organisatie een zorgopleiding. Samen zetten we ons in om onze leerlingen op te leiden tot professional in de zorg.

Wat houdt het in om BBL-leerling Verzorgende IG/MZ te zijn bij WVO Zorg via de ZPO?

Kom jij bij ons als leerling verzorgende/maatschappelijk zorg in dienst, dan werk je minimaal 24 uur per week mee in de zorg en heb je 1 schooldag per week. Een ideale combinatie tussen theorie en praktijk. Tijdens je werk word je begeleid door de praktijkopleider en je collega’s, zo zie én leer je in de praktijk en krijg je begeleiding van onze vakmensen.

Goed om te weten! Bij diplomering ontvang je 2 diploma’s: Verzorgende IG-niveau 3 én Maatschappelijke Zorg niveau 3.

Binnen de ZPO vindt de schooldag plaats op onze locatie Ter Reede in Vlissingen en deze wordt begeleid door docenten van Scalda. Deze praktijkgerichte manier van opleiden betekent dat de theorie wordt aangepast en aansluit op wat jij in je dagelijkse werk tegenkomt. Je kan op deze manier grotendeels zelf invulling geven aan je leerroute, de wijze waarop jij je diploma behaalt en het tempo waarin je de opleiding doorloopt. Uiteraard word je hierin gecoacht en begeleid door de docenten van Scalda en de praktijkopleider.

Jouw werk als BBL-leerling Verzorgende IG/MZ

Jouw dagelijkse werk als leerling is heel afwisselend. Uiteraard kijk je in de eerste periode mee en werk je onder begeleiding van ervaren werkbegeleiders mee in de verzorging en ondersteuning van onze cliënten. Je leert hoe je het digitale zorgdossier hanteert, zodat er een correcte overdracht is naar andere collega’s of disciplines waar je mee samen werkt.

Maar ook wat jouw rol is naar familie toe, welke betrokken is bij de zorg van een cliënt. Tijdens je werk sluit je zo veel mogelijk aan bij de wensen van de cliënt, zodat je bijdraagt aan het creëren van een fijne leefomgeving voor onze cliënten. Samen met je collega’s lever je dagelijks een bijdrage aan de kwaliteit van zorg aan onze cliënten. In je werk word je begeleid door een ervaren praktijk- en werkbegeleider die je tijdens de opleiding ondersteunen in jouw ontwikkeling tot een volwaardig zorgprofessional.De BBL-leerling die wij zoeken

  • Is in het bezit van minimaal een VMBO Kader diploma, een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of een mbo-diploma niveau 2 en wil graag een praktijkgerichte opleiding volgen, of;
  • volgt op dit moment een Verzorgende IG-opleiding via de theoretische leerweg (BOL) en wil graag de overstap maken naar een praktijkgerichte opleiding en daarnaast werken en onderdeel uitmaken van een team. Je kunt aantoonbaar maken dat je studieresultaten voldoende zijn om door te kunnen gaan met het volgende leerjaar.
  • Heeft passie voor de zorg, heeft een positieve en flexibele instelling en wil grotendeels zelf de regie voeren over zijn/haar leerroute.
  • Is integer en respectvol, wat in combinatie met zijn/haar inlevingsvermogen ervoor zorgt dat cliënten op de juiste manier worden benaderd, zodat zij passende zorg en begeleiding krijgen.
  • Beseft dat het werk in de zorg 24 uur per dag doorgaat en is bereid om in alle diensten mee te werken.

Wij bieden

  • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week (meer uren is in overleg bespreekbaar) voor de duur van de opleiding.
  • Na diplomering een baan als Verzorgende IG.
  • Een salaris passend bij jouw eventuele eerder opgedane werkervaring. Dit salaris is volgens de Cao VVT FWG schaal 35.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering van 8,33%, een aanvullende reiskostenvergoeding en een fietsplan.
  • Het fijne van het volgen van de opleiding via WVO Zorg is dat wij jouw opleidingskosten betalen (zowel je collegegeld als boekengeld) en je naar rato een tegemoetkoming in je studiebelasting krijgt.

Meer informatie?

Voor verdere inlichtingen over de vacature kun je contact opnemen met Marisa de Goey, corporate recruiter, via telefoonnummer 0118 - 448 473.

Als onderdeel van de selectieprocedure vindt er een toelatingstest plaats. De uitslag hiervan moet positief zijn voor het aangaan van de leer-/arbeidsovereenkomst. Daarnaast wordt er ook een referentiecheck gedaan.

Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten bij gebleken geschiktheid voorrang hebben in de procedure.

Interesse?

Stuur ons via onderstaande sollicitatiebutton uiterlijk op 25 oktober 2020 je CV en een motivatiebrief.


Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: