• Vlissingen
  • 24 t/m 36 uur per week
  • Ter Reede
Direct solliciteren

Teamcoach

De thuiszorg van WVO Zorg is volop in ontwikkeling en we staan met elkaar voor de uitdaging om met onze thuiszorgteams een transitie te maken naar zelforganiserende teams.

Als teamcoach ben je dagelijks bezig met het coachen van thuiszorgteams en teamleden in hun ontwikkeling naar zelforganisatie. Dit houdt in dat je hen stimuleert, ondersteunt en adviseert in de ontwikkelingsfases op teamniveau en waar nodig op individueel niveau, zodat de afgesproken teamdoelen en resultaten behaald worden. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van operationeel en tactisch beleid en kan je ingezet worden als verantwoordelijk projectleider.

Je weet medewerkers te stimuleren om met elkaar als team de verantwoordelijkheid te nemen om een optimale leer- en werkomgeving na te streven. Hierbij staat het ontwikkelen en leren op gebied van zelf oplossend vermogen centraal. Speerpunten zijn eigenaarschap vanuit vakmanschap, samenwerking, communicatie en feedback geven en ontvangen. Als teamcoach heb je een consultatieve functie en pas je interventies toe, afgestemd op de fase van teamontwikkeling. Hierbij vervul je verschillende rollen van sturend en instruerend tot begeleidend, ondersteunend en inspirerend. Dit alles met als belangrijkste doel dat de teams hun professionele rollen uitvoeren met een constante focus op zowel de persoonlijke als de teamontwikkeling.

In de thuiszorg heeft het team soms te maken met uitdagende (client-)situaties. Je helpt collega’s te reflecteren op hun handelen om de vraag helder te krijgen. Je signaleert knelpunten in het proces van zorg- en dienstverlening en ondersteunt de teams bij het formuleren van verbetervoorstellen. Je volgt de ontwikkelingen in de thuiszorgteams en analyseert en signaleert snel de signalen, waardoor je een belangrijke schakel bent voor de teamleden en de zorgmanager. In de rol van projectleider zorg je voor de totstandkoming van het projectplan en een projectmatige aanpak binnen de projectgroep.

Jouw team en werkplek

Samen met een collega teamcoach leg je verantwoording af aan de zorgmanager en je werkt samen met de collega’s van de stafdiensten.

WVO Zorg biedt cliënten in de wijk of woonachtig in een woonzorg­centrum en zorg aan huis in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Cliënten kunnen bij ons terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging en (specialistische) verpleging. In de thuiszorgteams die jij coacht wordt gewerkt in de functies helpende plus, verzorgende (IG), verpleegkundige en wijkverpleegkundige.


Wie zoeken wij?

  • Je bent in het bezit van een relevant Hbo-diploma aangevuld met kennis op het gebied van (team)coaching, veranderprocessen en groepsdynamica. Daarnaast heb je kennis van projectmanagement en van het primaire proces in de (thuis)zorg.
  • Je hebt ervaring in het begeleiden van samenwerkingsprocessen, bij voorkeur in het begeleiden van teams in de transitie naar zelforganisatie.
  • Je beschikt over overtuigingskracht, kunt goed luisteren en je bent tactvol in je manier van communiceren, waarbij je gemakkelijk kunt schakelen tussen de diverse contacten die je hebt.
  • Je beschikt over organisatiesensitiviteit: je weet snel organisatieprocessen eigen te maken en verbinding tot stand te brengen. Daarbij begrijp je dat de onderstroom belangrijk is, maar je laat je er niet door hinderen en je maakt dit bespreekbaar.

Wij bieden

  • Een mooie baan in een organisatie waarin we werken vanuit onze Planetree/mensgerichte visie.
  • Je ontvangt een passend salaris volgens FWG 55 (max. € 4.426,10 op basis van 36 uur).
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering van 8,33%, een aanvullende reiskostenvergoeding, een fietsplan en een inkomensaanvulling verzekering.
  • Diverse ontwikkel- en scholingsmogelijkheden, waaronder de e-learningmodules van GoodHabitz.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Onno Schot. Hij is bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer 06-1008 1316.

De vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben in de procedure.

Interesse?

We nodigen je uit om uiterlijk op 8 februari te reageren via de sollicitatiebutton.


Een competentie-onderzoek kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: