Teamleider zorg

Als teamleider zorg geef je leiding aan medewerkers van meerdere zorgteams en bewaak je de kwaliteit en continuïteit van de zorg aan onze cliënten. Je begrijpt het operationeel proces van de zorg en kan (beleids)ontwikkelingen vertalen naar wat dit voor een team of individu betekent. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkelingen van het tactisch beleid.
De locatie Scheldehof is volop in beweging en jij hebt als teamleider een faciliterende en coachende rol in een aantal projecten waarin jij deelneemt, zoals het verder ontwikkelen van het “lean” werken en het verder onderzoeken en uitwerken van de positionering MBO- en HBO verpleegkundige, waarvoor binnen de locatie Scheldehof momenteel een pilot wordt gedraaid.
Je bent een verbindende schakel en met jouw kennis en ervaring weet je mensen in beweging te krijgen. Je schakelt makkelijk tussen de verschillende leidinggevende technieken, waarbij je de teamleden overwegend coacht op en faciliteert in het nemen van eigen regie en verantwoordelijkheid en weet wanneer je sturend moet zijn. Daarbij stimuleer en ondersteun je teamleden om niet alleen zaken te signaleren, maar ook om oplossingen te bedenken en deze in de praktijk tot uitvoering te brengen.

Je draagt actief onze visie uit en bewaakt de kwaliteit van arbeid, waarbij je toeziet op een verantwoorde kwantitatieve en kwalitatieve personeelsbezetting en een goede leeromgeving voor leerlingen en stagiaires.
Je bouwt mee aan een cultuur, waarin iedere medewerker zich verantwoordelijk voelt voor het eigen handelen en resultaten en samenwerkt met collega’s uit het eigen team en daarbuiten. Je gaat problematiek niet uit de weg, maar zorgt er met jouw proactieve houding juist voor dat deze opgelost wordt. Je creëert draagvlak voor nieuw beleid en/of nieuwe werkwijzen en vertaalt ideeën uit de teams naar operationeel of tactisch beleid. Je bent analytisch ingesteld en stuurt op ontwikkeling, resultaten en kwaliteit.

Jouw team en werkplek

De locatie Scheldehof is gevestigd in de monumentale fabriekshal de Zware Plaatwerkerij en een nieuwbouw daarnaast en ligt in het centrum van Vlissingen. Het verpleeghuis beschikt over kleinschalig wonen voor dementerende cliënten, verpleeghuisappartementen voor cliënten met somatische beperkingen en appartementen voor begeleid- en zelfstandig wonen. Daarnaast zijn er binnen Scheldehof ontmoetingsruimten, een restaurant en een bioscoop.

Samen met twee collega teamleiders en de locatiemanager, ben je onderdeel van het managementteam van de locatie Scheldehof. De teams op de eerste etage (somatiek) van Scheldehof en Beschermd wonen, vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Alsook de medewerkers woon- en leefmilieu, het welzijnsteam en huishoudelijke medewerkers die werkzaam zijn op de somatische afdelingen.


Wie zoeken wij?

 • Je bezit een relevant Hbo-diploma aangevuld met kennis van de zorgsector.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie en het coachen/faciliteren van medewerkers en het coördineren van processen in de zorg.
 • Je hebt een positieve instelling waarbij je denkt in mogelijkheden en oog hebt voor verschillende behoeften en belangen.
 • Verander- en ontwikkelingstrajecten zijn voor jou bekend en je hebt hier aantoonbare ervaring in.
 • Door jouw organisatiesensitiviteit weet je binnen afzienbare tijd organisatieprocessen je eigen te maken. Je snapt dat de onderstroom belangrijk is, maar laat je er niet door hinderen en maakt dit bespreekbaar.
 • Analytisch vermogen, besluitvaardig, overtuigingskracht en inlevingsvermogen.

Wij bieden

 • Een leuke baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is en waar gewerkt wordt vanuit een Planetree/mensgerichte visie.
 • Je ontvangt een passend salaris volgens FWG 55 (maximaal € 4.286,78 op basis van 36 uur).
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Aanvullende reiskostenvergoeding en een fietsplan.
 • Ook bieden we diverse ontwikkel- en scholingsmogelijkheden.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Patricia Turan, locatiemanager. Zij is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 06-10075512.


Interesse?

Stuur dan uiterlijk op 19 mei a.s. uw motivatiebrief en CV via de onderstaande sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: