Verpleegkundige

Als verpleegkundige coördineer je de zorgverlening en monitor je de gemaakte afspraken. Je gebruikt jouw inhoudelijke kennis en kunde om bij te dragen aan het zorgproces, waarbij de cliënt centraal staat. Je verricht verzorgende en verpleegtechnische handelingen in het verpleegkundige proces en treedt op en handelt bij meer complexe zorgsituaties.

Daarnaast ligt de nadruk op coördinerende werkzaamheden, zoals het coachen van collega zorgverleners, maar draagt ook bij aan de multidisciplinaire samenwerkingen. Tijdens de verpleegkundige dienst coördineer je de gehele locatie, wat inhoudt dat je medeverantwoordelijk bent voor 127 cliënten. En de continuïteit van zorg bewaakt, bijvoorbeeld bij een ziekmelding. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de BHV dienst.

De verpleegkundige functie is volop in ontwikkeling, dit betekent dat je als verpleegkundige ook wordt gevraagd om mee te denken over het verder vormen en ontwikkelen van de verpleegkundige dienst en het opbouwen en verder vormen van het verpleegkundig team. Je hebt oog voor kwaliteit en invulling van zorgverlening en denkt actief mee hoe dit gewaarborgd en verbeterd kan worden. Dit kan zijn voor een bepaalde doelgroep (zoals Parkinson cliënten) of een bepaalde vorm van zorg (bijvoorbeeld palliatieve zorg of wondzorg). Als verpleegkundige heb je een belangrijke rol in kwaliteitsverbetering, maar wordt er ook gekeken naar persoonlijke ontwikkeling zoals het volgen van cursussen of het deelnemen aan congressen.

Jouw team en werkplek

Je bent onderdeel van een multidisciplinair team en werkt hierin met medewerkers woon-leefmilieu, verzorgenden IG en andere verpleegkundigen, maar ook met collega’s vanuit andere disciplines, zoals artsen en therapeuten. Je hebt een nauwe samenwerking met de coördinerend verzorgende IG. Je wordt aangestuurd door de teamleider.

Binnen Scheldehof wordt gewerkt volgens de lean-methode, dit betekent dat het team gezamenlijk invulling geeft aan de te verlenen zorg voor die dag, maar ook het werk en de taken die verdeeld moeten worden. Gedurende de dag wordt de verleende zorg geëvalueerd en bijgesteld waar nodig. Je denkt actief mee in de verbeteringen van de zorg en randvoorwaarden op de afdeling.

Wie zoeken wij?

 • Je bent in bezit van een diploma verpleegkunde (niveau 4) en je bent BIG geregistreerd.
 • Je werkt wisselende diensten en vindt het prettig om zelfstandig te werken, maar levert zeker je bijdrage als teamlid van het verpleegkundig team.
 • Je bent sensitief en weet op een heldere manier feedback te geven.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een invoelend vermogen. Dit zien we terug in hoe jij je collega’s weet te coachen in het zorgteam of de begeleiding die je geeft aan leerlingen en stagiaires.
 • Je vindt respectvol omgaan met cliënten een uitgangspunt voor je handelen en je weet je aan te passen aan de cliënt door je positieve instelling, geduld en inlevingsvermogen.
 • Verder ben je integer en betrouwbaar in je contact met cliënten, familie en andere disciplines.
 • Je bent flexibel en beschikt over doorzettingsvermogen, daarnaast ben je ook vaardig op de computer.
 • Je hebt een pro-actieve houding in het meedenken over verbeteringen in de zorg en de randvoorwaarden.

Wij bieden

 • Een leuke baan in een zelfstandig team, waar we werken vanuit onze Planetree/mensgerichte visie.
 • Je ontvangt een passend salaris volgens FWG schaal 45 (max. € 3.471,49 op basis van 36 uur).
 • De uren zijn in overleg tot maximaal 32 uur per week.
 • WVO Zorg kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Aanvullende reiskostenvergoeding en een fietsplan.
 • Ook bieden we diverse ontwikkel- en scholingsmogelijkheden, waaronder e-learning modules van GoodHabitz.

Meer informatie?

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.

Voor inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met Richard van Rijswijk, teamleider Scheldehof. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-10081324.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk 12 september uw motivatiebrief en CV via de onderstaande sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: