• Vlissingen
 • 32 t/m 36 uur per week
 • Scheldehof
Direct solliciteren

Welzijnscoach

WVO Zorg biedt een totaalpakket aan zorg, welzijn en wonen op Walcheren. Verspreid over Vlissingen en Middelburg hebben wij 5 verpleeghuizen. In onze verpleeghuizen bieden wij zorg aan mensen met dementie en mensen met lichamelijke klachten en zorgen wij ervoor dat er een veilige woonomgeving is, waar zorg dag en nacht voor de bewoners klaar staat

Binnen WVO Zorg organiseren we de zorg vanuit de integrale Planetree zorgvisie. Deze zorgvisie staat voor een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen, waarbij mensgerichte zorg voorop staat. Planetree biedt WVO Zorg handvatten om uitstekende zorg te bieden en onze werkwijze te blijven verbeteren.

Het welzijn van bewoners vindt WVO Zorg erg belangrijk. Als welzijnscoach binnen het verpleeghuis heb jij een belangrijke rol in de implementatie van de STIP methodiek en ga je samen met jouw collega’s welzijnscoach het welzijnsniveau binnen onze verpleeghuizen naar een hoger niveau tillen.

Jouw uitdaging

De welzijnscoach heeft als teamlid van het AB-team een regiefunctie, dit houdt in dat je vanuit een adviserende rol meedenkt in en zoekt naar nieuw te ontwikkelen activiteiten die aansluiten bij de interesse en het levensverhaal van bewoners. Jouw opgebouwde netwerk met verschillende welzijnsinstellingen kun je hierbij goed gebruiken, zodat er voor de bewoners een programma op maat gemaakt kan worden. Je werkt vraaggericht vanuit de bewoner en legt verbindingen met een passend aanbod. Je kijkt hierbij buiten de gebaande paden.

Je levert een bijdrage aan het multidisciplinaire team en ondersteunt de verzorgenden in het opstellen van het zorgplan. Daarnaast ondersteun je verzorgenden bij het omgaan met onbegrepen gedrag van bewoners en denk je mee welke individuele interventies ingezet kunnen worden.

Afhankelijk van je opgedane kennis en ervaring verwachten we ook een voortrekkersrol met betrekking tot welzijnsontwikkelingen en welzijnsprojecten.


Jouw team en werkplek

De welzijnscoach draagt verantwoording af aan de zorgmanager van het verpleeghuis. Daarnaast ben je ook teamlid van het multidisciplinair team. Binnen het verpleeghuis heb je een regiefunctie binnen het AB-team, wat bestaat uit 4 activiteitenbegeleiders. Door jouw helicopterview kun je het overzicht houden over de uitgezette welzijnsactiviteiten en bijsturen waar nodig.


Wie zoeken wij?

 • Je bent in het bezit van het diploma Hbo-SPH of Social Work en hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met psychogeriatrie en psychiatrie.
 • Je bent in staat om teams en individuele medewerkers te coachen bij het implementeren van stap 1 en 2 van de STIP-methodiek. Tijdens dit proces snap je dat er een onderstroom kan zijn, maar je laat je er niet door hinderen en maakt dit bespreekbaar.
 • Je bent sensitief voor de kwetsbaarheid van bewoners door hun lichamelijke en/of geestelijke beperking en hoe zich dit kan uiten in gedrag.
 • Je ziet het belang van welzijn en zingeving voor bewoners, naast de zorg. En kun je dit in een groter geheel plaatsen en heb je oog voor het socio-therapeutisch klimaat.
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen de diverse contacten zowel intern als extern. Je bent hierin zelfstandig en door jouw reflecterend vermogen kan je alle belangen zien en tot een goed resultaat komen.

Wij bieden

 • Een leuke baan in een zelfstandig team, waar we werken vanuit onze Planetree/mensgerichte visie.
 • Een passend salaris volgens FWG schaal 50 (max. € 4.061,27 op basis van 36 uur).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering van 8,33%, een aanvullende reiskostenvergoeding, een fietsplan en een inkomensaanvulling verzekering.
 • Diverse ontwikkel- en scholingsmogelijkheden, waaronder e-learningsmodules van GoodHabitz.
 • Een smartphone en laptop, zodat je je werk zo goed mogelijk kunt doen.

Meer informatie?

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.


Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met Ruth Hooi, welzijnscoach. Zij is bereikbaar tijdens kantooruren op 06-10054663.

Voor vragen over de vacature kan er contact worden opgenomen met Patricia Turan, zorgmanager Scheldehof. Zij is tijdens kantooruren te bereiken via 06-10075512.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk op 23 maart a.s. uw motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: