Het verhaal van Antoinette

Antoinette Hoogstrate is 48 jaar en woont samen met haar vriend in Middelburg. Antoinette is in februari 2021 gestart met de opleiding tot Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg bij WVO Zorg. Dit doet ze via de praktijkgerichte opleiding de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO). Voordat zij bij ons terecht kwam, had zij diverse banen in het bank- en bedrijfsleven en reisde ze de wereld rond.

De wereld rond

“Ik woonde altijd al in Middelburg. Maar op een dag heb ik onbetaald verlof opgenomen en ben gaan reizen.” Dit beviel haar zo goed, dat ze uiteindelijk alles heeft opgezegd. “Ik wilde helemaal vrij zijn.” Antoinette reisde de hele wereld over, van Zuid-Amerika tot India en van Egypte tot Australië. Uiteindelijk woonde ze 13 jaar in Brighton (Engeland).

“Ik wil wat anders!”

In Engeland werkte Antoinette bij American Express. Ze had tenslotte ervaring in het bankwezen, want in Nederland werkte ze jaren bij de bank. Plots kwam Antoinette na een jaar terecht in de gehandicaptenzorg. Een hele omslag. “Ik had zoiets van: ik wil wat anders! Ik dacht, ik ga dit proberen en kijken of ik het leuk vind. Ik wilde meer met mensen werken. Toen ik een dag meeliep voelde dat gelijk goed.” Vertelt ze. “Dit voelt niet als werk! Je bent heel persoonlijk met mensen bezig, dat vond ik zo mooi!”.

Geen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan

Heimwee naar thuis

Na 13 jaar te hebben gewoond en gewerkt in Engeland, verhuisde Antoinette terug naar haar stad Middelburg. “Brighton is leuk, creatief en druk, maar ik miste mijn familie en vrienden. Ook de rust is zo fijn in Zeeland. Het voelt weer als thuis. Vooral nu ik bij Willibrord werk en op mijn fiets heen er weer kan.”

Van zakenwereld naar de zorg

Terug uit Engeland ging Antoinette toch weer de zakenwereld in, dit was de snelste manier om de nodige inkomsten te genereren. “Maar ik wilde écht weer terug naar de zorg. De zakenwereld is hard en stressvol, in de zorg mag je gewoon jezelf zijn.” Ze vult nog aan: “Ik mag gewoon lief zijn’’.

Antoinette ging daarom snel op zoek naar een baan naar haar hart. Ze vond een baan als medewerker woon leef bij Willibrord in Middelburg, een verpleeghuis van WVO Zorg, en daar ontdekte ze de ouderenzorg.

In opleiding

“Mijn collega’s moedigden mij aan de ZPO opleiding (Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg) tot Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg te doen.” Zo gezegd zo gedaan. In februari is Antoinette de 3-jarige opleiding gestart. “Ik krijg energie van deze opleiding. Ik blijf mezelf ontwikkelen en het biedt verschillende keuzemogelijkheden.” Vertelt ze. “Ik leer door gelijk in de praktijk op meerdere locaties aan de slag te gaan, vanaf het 2e jaar kan ik kiezen welke kant van de ouderenzorg ik op wil.”

“Collega’s zeggen tegen mij: wat stoer dat je dit doet en durft, ik zou dat ook wel willen! Dan zeg ik: jij kan dat ook, je krijgt er zoveel voor terug.”

“Geen spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan”

“De keuzes die je maakt in het leven zijn niet altijd makkelijk. Je wil geen spijt hebben van dingen die je niet hebt gedaan. Dat wordt nog duidelijker nu ik werk met ouderen. Ik vind het mooi wat mijn cliënten allemaal hebben meegemaakt. De levensverhalen vind ik inspirerend."


Antoinette Hoogstrate
Antoinette Hoogstrate Leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg
Delen: