Het verhaal van Bibi

“Mijn naam is Bibi en ik ben in september 2019 gestart met de opleiding tot verpleegkundig specialist binnen WVO Zorg. Gedurende deze opleiding heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen op zowel verpleegkundig als op medisch gebied.”

Waarom deze opleiding?

"De opleiding tot verpleegkundig specialist geeft je als verpleegkundige de kans om een combinatie te maken tussen het verpleegkundige domein en het medische domein. Je wordt als verpleegkundig specialist in opleiding breed opgeleid (AGZ), maar je richt je binnen de praktijk op jouw expertise gebied. Dit maakt dat je uiteindelijk heel veel verschillende kanten op kunt gaan binnen de functie van verpleegkundig specialist."

Uitdagingen

"De afgelopen 1,5 jaar heb ik ervaren als een leerzame, drukke en zeer uitdagende periode waarbij de tijd voorbij is gevlogen. De stap om vanuit het verpleegkundige domein meer in het medische domein te gaan zitten was in het begin best groot. Het is een pittige opleiding die veel van je vraagt, waardoor er behoorlijk wat vrije tijd richting de studie gaat. Dit was met name in het begin van de opleiding iets waar ik aan moest wennen. Toen ik eenmaal weer in de flow van het studeren zat ging dit steeds gemakkelijker."


Aan de slag bij WVO Zorg

"Voordat ik van start ging met de opleiding tot verpleegkundig specialist werkte ik als verpleegkundige binnen de GRZ van WVO Zorg. Hier werkte ik met veel plezier en heb ik mij kunnen ontwikkelen binnen mijn functie als verpleegkundige. Het voelde op dat moment goed om binnen deze organisatie te solliciteren op de functie verpleegkundig specialist in opleiding.

Op het moment zit ik in de afstudeerfase en zie ik uit naar het moment dat ik zelfstandig aan de slag kan als verpleegkundig specialist binnen WVO Zorg!”

Bibi’s geluksmoment

“De meeste geluksmomenten beleef ik, hoe gek dit misschien ook klinkt, veelal in de laatste levensfase van de mensen. Wanneer de zorg goed en naar wens is verlopen en iemand in alle rust op zijn/haar tijd kan overlijden. Het geeft voldoening wanneer de familie achteraf zegt: Het is goed geweest, hij/zij heeft het fijn gehad hier en de zorg was geweldig!”

Bibi en haar collega verpleegkundig specialisten deden al eerder hun verhaal. Dat lees je hieronder:


Bibi Cijvat
Bibi Cijvat Verpleegkundig specialist in opleiding
Delen: