Een leuke en flexibele bijbaan bij WVO Zorg

Seher (24) en Milan (19) volgen beide de opleiding Verzorgende IG bij WVO Zorg. Milan heeft daarnaast een bijbaantje op locatie Scheldehof. Ze vertellen jou waarom het werken bij WVO Zorg zo leuk is!

Wil jij ook wat bijverdienen in de weekenden en vakanties? Check dan gelijk de vacatures via de button:

Seher is Vlissingse en woont vlakbij haar werk. “Ik vind het leuk om met mensen te werken. Mijn vader deed vrijwilligerswerk bij de Dagbesteding van WVO Zorg, hij zei gelijk: solliciteer bij WVO Zorg!”. Zogezegd, zo gedaan. “Ik ben op 3 februari begonnen met de BBL opleiding Verzorgende IG.

“Het is heel fijn dat ik de opleiding op mijn eigen tempo kan volgen. Ik ga proberen om het versneld te doen, dan duurt de opleiding ongeveer 2 jaar.” En wat er nog meer zo fijn is? “Je leert alles gelijk in de praktijk. Ik vind dat heel prettig, ik kan gelijk theorie in de praktijk toepassen. Ik zie hoe collega's handelen, dat onthoud ik veel beter. Je leert door te doen.”

Flexibele werkdagen

Dagen bij WVO Zorg vliegen voorbij. Seher gaat 1 dag naar school, lessen volgt ze momenteel online. De overige 3 dagen werkt zij bij ons op de locatie Koudekerkseweg. “Je wordt ingeroosterd, dit is heel flexibel want je kunt altijd aangeven wanneer je kunt werken, hier wordt dan rekening mee gehouden.”

“Elke dag als ik naar huis ga, ben ik voldaan. De zorg voor cliënten geeft mij een voldaan gevoel.”

Ze hebben de zorg gehad die ze verdienen, dat geeft mij een goed gevoel.

Milan woont in Oost-Souburg en gaat op de scooter naar zijn stage en bijbaan bij WVO Zorg. Hij volgde in 2019 de opleiding Verpleegkunde en ontdekte tijdens zijn stage locatie Scheldehof. Als hij niet voetbalt of met zijn vrienden op pad gaat, werkt hij daar. “Ik vind het op Scheldehof zo leuk! Ondanks dat ik van opleiding ben geswitcht naar Verzorgende, vroegen ze of ik daar wou blijven. De bewoners vind ik aardig, met collega's kan ik lachen, ik kan het met iedereen goed vinden."

Een speciale band

Milan vindt het speciaal dat hij zoveel voor bewoners kan betekenen. "Wanneer ik ‘s morgens heb geholpen met het opstarten van de dag, dan denk ik: Yes! Dit is een goed begin voor de bewoner en nu kan hij of zij lekker de dag door. Ze hebben de zorg gehad die ze verdienen. Dat geeft mij een fijn en goed gevoel.”

Milan heeft met sommige bewoners een speciale band. “In de ochtend maak ik een babbeltje, bijvoorbeeld over wat ze die dag gaan doen en over vroeger. Na een tijdje krijg je een band met mensen doordat je ze beter leert kennen. Met één bewoner kan ik altijd keihard lachen, we zijn graag met elkaar aan het dollen. Ik weet bij wie ik dat kan maken. Dat is heel erg leuk. Hoe beter ik bewoners ken, hoe vaker je een geintje kan maken.”

Ik doe gewoon wat ik leuk vind.

“Werken als Verzorgende bij WVO Zorg is dankbaar werk. Mensen in mijn omgeving vinden het knap dat ik dit werk doe. Mijn vrienden hebben er heel veel respect voor, die zeggen wel eens: ‘mij zie je het niet doen’. De bewoners zijn dankbaar wat je doet, er is veel respect voor elkaar."

Solliciteer nu!

Wil jij net als Seher en Milan een leuke bijbaan? Wil je wat bijverdienen naast je opleiding en/of in de vakantieperiode? Onze bijbanen sluiten waar mogelijk aan bij je interesse of opleiding die je volgt. Dit kan (ondersteunend) in de zorg zijn, maar bijvoorbeeld ook in één van onze brasseries, in de huishouding bij mensen thuis of bij onze facilitaire dienst.

"Wat dit werk zo leuk maakt is dat echt elke dag hier anders is."

Robin Terlouw Bijbaan
Lees het verhaal van Robin

Seher en Milan
Seher en Milan Leerling Verzorgende IG
Delen: