Esther aan het woord

Als 15-jarige was ik op zoek naar een baantje. De horeca leek me niet zo leuk en een krantenwijk of vakken vullen, dat zag ik niet zitten.

Van bijbaantje in de zorg tot communicatieadviseur

Mijn moeder werkte toen bij de maaltijdservice in Ter Reede. Ze dacht dat een baantje als weekendhulp in het verpleeghuis misschien wel wat voor mij zou zijn. En zo kwam het dat ik 13 jaar geleden bij Werkt Voor Ouderen, zo heette de organisatie toen, terecht ben gekomen.

Ik werkte als woon- leefmedewerker en avond receptioniste en ik mocht vaak helpen bij de dagbestedingslocaties en de administratie tijdens de schoolvakanties. Allemaal bijbaantjes die ik naast school en later studie heb gedaan. En ik ben eigenlijk nooit meer weg gegaan!

Vlissingen is mijn thuis

Of nou ja, even dan. Want ik heb een deel van mijn opleiding communicatie en stage in het buitenland gedaan. In Oeganda en in Mexico. In 2016 behaalde ik mijn bachelor diploma. Ik heb even getwijfeld om een master te gaan doen, maar zag er te veel tegenop om te moeten verhuizen naar een andere stad. Ik ben nu eenmaal een Zeeuwse. En ondanks dat ik voor langere tijd ver weg ben geweest, is Vlissingen écht mijn thuis!

Dat hart voor mensen, dat zit nu eenmaal in mij.

Na het afstuderen volgde een rondreis door Zuidoost Azië. Na thuiskomst en met een communicatiediploma op zak vond ik het wel tijd om te gaan werken. Het liefst in de ouderenzorg, want dat hart voor mensen, dat zit nu eenmaal in mij. Ik werk dan wel niet in de directe zorg, maar de maatschappelijke impact van een organisatie zoals WVO Zorg is groot en dat vind ik belangrijk.

Waar en wil is, is een weg

Helaas bleek het vinden van een baan niet zo makkelijk. Er waren weinig communicatievacatures in Zeeland. Laat staan in de zorg. En als er dan eentje vacant kwam, dan waren er wel 60 sollicitanten.

Als je iets graag wilt, vind je altijd wel een weg. Twee en een half jaar geleden, toen 26 jaar, ben ik aangenomen als communicatieadviseur bij mijn oude vertrouwde werkgever WVO Zorg. Het bevalt me uitstekend, en dat is blijkbaar wederzijds want ik heb inmiddels een vast contract.

Luisteren naar de behoefte

Als communicatieadviseur denk je steeds na over hoe je op een leuke en passende manier informatie deelt. Met zorgmedewerkers, met cliënten en hun omgeving of met vrijwilligers, potentiële medewerkers en studenten. Je luistert naar de behoefte en probeert je zo goed mogelijk in te leven, maar ik probeer vaak ook gewoon uit.

De juiste informatie, op de juiste plek, via het juiste kanaal en op het juiste moment. Daar mag ik over nadenken, in adviseren en ondersteunen en ik mag het uitvoeren. Je schakelt tussen verschillende niveaus van communicatie. En dat maakt nu juist waarom ik mijn werk zo ontzettend leuk vind. Geen dag is hetzelfde!

We verbinden en we werken samen. En dat voelt goed!

Dit doe ik natuurlijk niet alleen. Dit doe ik samen met mijn collega’s! Van de afdeling PR & Communicatie, maar ook met mijn collega’s van beleid, met leidinggevenden, met zorgmedewerkers, met de afdeling ICT, met de afdeling HR of met de raad van bestuur. Samen voelt beter: dat is het motto van de organisatie en dat is wie wij zijn en hoe we werken. We verbinden en we werken samen. En dat voelt goed!

Ik heb mijn plek hier wel gevonden! En wie weet doe ik toch ooit nog die master.


Esther
Esther Communicatieadviseur
Delen: