Het verhaal van Kevin

In de wandelgangen van Ter Reede lopen we Kevin Zuidweg (36) tegen het lijf. Wie hier ook werkt of woont, zal hem gelijk herkennen. Deze vrolijke man valt goed op door zijn brede glimlach en stoere tatoeages. Kevin werkt inmiddels 17 jaar bij WVO Zorg, waarvan 15 jaar als Facilitair medewerker.

Kevin liep tijdens zijn jeugd als 16-jarige jongen stage als keukenhulp op locatie Koudekerkseweg. Na school te hebben afgerond, vertrok hij naar Amsterdam omdat hij het wilde gaan maken in de mode industrie. Echter na nog geen jaar Mode Academie, bracht heimwee hem terug naar Vlissingen.

Terug naar Zeeland

Eenmaal thuis dacht Kevin terug aan zijn fijne stage bij WVO Zorg en twijfelde geen moment. Hij belde met zijn oud stagebegeleider Ton. Kevin vertelt: “Ton zei: ‘Toevallig zoek ik iemand’, en kort daarna kon ik aan de slag als hulpkok in de centrale keuken.”

Omdat Kevin zich ondertussen definitief opnieuw wilde settelen in Vlissingen, lukte dat dankzij een vaste aanstelling bij WVO Zorg. Dit was gelijk de reden om na een aantal jaar te switchen naar de functie Facilitair medewerker, het werk dat hij al 15 jaar met veel plezier doet!

Met de tijd mee

“De organisatie is een trein die vooruit gaat en daarin ga ik graag mee. Het zag er 15 jaar geleden heel anders uit dan nu. Als het dezelfde situatie was geweest, had ik niet meer hier gezeten.” Ook is Kevin blij met zijn taken en de waardering voor zijn werk. “Mijn dagen zijn heel verschillend. Administratie, activiteiten klaarzetten, onderhoud aan het pand, beheren computers, verhuizingen en kantoren herinrichten, opslag. Het werk wat ik doe is heel divers en dat is heel leuk.” Kevin raakt niet uitgepraat. “Wat heel fijn is, is dat er geen hiërarchie heerst. Er zijn geen hokjes, iedereen is gelijk.” Kevin sluit af: “Iedereen staat open om elkaar te helpen en verder ontwikkelen. Dat vind ik nou zo mooi! Ik voel me bij WVO Zorg gewaardeerd en daarom ben ik hier nog steeds met veel plezier werkzaam.”

De creatieveling

Kevin is naast facilitair medewerker, kunstenaar. Naast zijn baan van 32 uur, besteedt deze creatieveling zijn tijd aan streetart. Of hij dan ook nog wel tijd heeft voor zijn gezin? Uiteraard! In zijn vrije tijd trekt hij er graag op uit met zijn vriendin en twee kindjes van 7 en 5 jaar oud. Ook spreekt hij graag af met vrienden en familie uit de buurt, waarvoor hij speciaal terug naar Zeeland keerde.


Kevin Zuidweg
Kevin Zuidweg Facilitair Medewerker
Delen: