Het verhaal van Sabina

Sabina zorgt ervoor dat cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ze biedt hen ondersteuning in het dagelijks leven en krijgen er waardering voor terug. "Het is gewoon een superfijne baan."

17 jaar was Sabina toen ze ging werken als ziekenverzorgster in verpleeghuis Der Boede. Dat waren andere tijden. “'s Ochtends met de broodkar langs, bewoners wassen en aankleden, in de middag warm eten rond brengen. In die tijd deden we bijna alles zelf.”, vertelt Sabina. “Als nachtzuster liep je rondes en zette je medicijnen uit. En als je dan tijd over had in de nacht, dan gingen we met zijn allen rolstoelen soppen.”

30 jaar in dienst

In november van dit jaar is Sabina dertig jaar in dienst bij WVO Zorg. “Na Der Boede ging ik aan de slag in het oude Scheldehof en sinds 2008 ben ik Verzorgende IG bij Thuiszorgteam Binnenstad / Schutterij.”

En daar heeft Sabina het heel erg naar haar zin. Haar werk in de thuiszorg houdt in dat ze cliënten thuis helpt met bijvoorbeeld medicijninname, wondverzorging, douchen of opstaan en naar bed gaan. “Vooral de zelfstandigheid en tegelijk ook het sociale dat bij deze functie hoort, maken dit werk voor mij zo leuk.”, zegt Sabina. “Samen met mijn collega’s heb ik de vrijheid om veel zelf te regelen. Daarnaast heb je veel interactie met cliënten en ben je voor hen een aanspreekpunt.”

De zelfstandigheid en het sociale aspect dat bij deze functie hoort, maken dit werk voor mij zo leuk.

Tevreden cliënten

Een bijdrage leveren aan een comfortabele oude dag van haar cliënten, dat is waar Sabina om half 6 graag haar bed voor uit komt. “We doen veel voor onze cliënten. En als zij tevreden zijn, dan ben ik ook blij.”

Naast tevreden cliënten, haalt Sabina ook veel energie uit haar werkplek en haar collega’s. “De sfeer in ons team is altijd goed en we hebben veel voor elkaar over.”, vertelt ze. “Daarnaast is het gebied waar ik werk prachtig. De boulevard, de Vlissingse binnenstad, het eiland. Je komt overal en bent betrokken bij wat er speelt.”

Zelfstandigheid, daadkracht, flexibel en een ‘mensen mens’ zijn, zijn volgens Sabina kwaliteiten die je nodig hebt om dit werk te doen. “En ook wel een beetje een buitenmens zijn. Je moet geen hekel hebben aan regen en wind.”, zegt ze lachend. “Lekker buiten zijn, daar hou ik van. Juist daarom ben ik in de thuiszorg gaan werken.”

Ben je net als Sabina graag buiten en wil je ook zo'n leuke baan in een van onze thuiszorgteams. Bekijk hier onze vacatures.


Sabina Kapias
Sabina Kapias Verzorgende IG Thuiszorg
Delen: