Het verhaal van Sander

We spreken Sander de Bert, een energieke Vlissinger van 50 jaar oud. Naast zijn fulltime baan, is Sander vrijwilliger bij WVO Zorg en om het weekend te vinden in de supermarkt van locatie Ter Reede.

Sander is fanatiek sportman, zo gaat hij in zijn vrije tijd graag wielrennen, mountainbiken, surfen of skeeleren. Ondanks zijn drukke baan en vele hobby’s, had hij tijd over. “Mijn vrouw is gaan studeren en nu heb ik tijd over. Dat klinkt misschien gek. Maar zij moet de komende vier jaar flink aan de bak voor haar opleiding, waardoor ik nu af en toe met mezelf op de bank zit.” Sander is zogezegd niet een man die graag stil zit. Zo keek hij om zich heen voor een nuttige tijdbesteding in het weekend.

Mijn oma

Sander dacht niet lang na en schreef zich in als vrijwilliger bij WVO Zorg. “Mijn vrouw en dochter werk(t)en ook bij WVO Zorg. Lotte volgt de opleiding Verpleegkunde en loopt momenteel stage bij Scheldehof. Mijn vrouw Ellen was in het verleden oproepkracht. Voor mij was de keuze snel gemaakt”.

“Ook mijn oma heeft vroeger als vrijwilliger in de winkel van locatie Koudekerkseweg gestaan.”, gaat Sander verder. “Dat is van horen zeggen, ik kan me er zelf niets van herinneren.” Sander is sinds januari 2020 vrijwilliger in de supermarkt van locatie Ter Reede. Het leuke aan het vrijwilligerswerk is het contact met ouderen en de diversiteit aan taken, vertelt Sander. Zo verricht hij verschillende hand- en spandiensten, bijvoorbeeld voorraad bijvullen en spiegelen en het bedienen van de kassa.

Ook mijn oma was vrijwilliger bij WVO Zorg.

In de Corona tijd was de supermarkt dicht en heeft Sander bestellingen in orde gemaakt, welke bezorgd werden aan cliënten door WVO Zorg medewerkers.

Beltegoed

Tussendoor het werk in de supermarkt maakt hij graag een praatje met de bewoners. “Kun je eens in mijn telefoon kijken of ik nog beltegoed heb?” Sander lacht en vertelt een paar grappige anekdotes. Zo maakte hij ook een keer mee dat een bewoner boos zijn portemonnee naar hem gooide, “Want het brood was op.”.

Wil jij net als Sander ook iets voor een ander betekenen?

“De maatschappij wordt steeds meer individualistisch en ik wil graag iets betekenen voor een ander, het liefst voor ouderen. Bij WVO Zorg ben ik van waardevolle betekenis. Daarnaast ontmoet ik veel mensen en ben in een nieuwe omgeving: het geeft mij nóg meer energie.”

Wil jij net als Sander ook iets voor een ander betekenen? Word vrijwilliger bij WVO Zorg! Kijk hier voor meer informatie.


Sander de Bert
Sander de Bert Vrijwilliger, Ter Reede
Delen: