Van een jonge verpleegkundige naar een toekomstig verpleegkundig specialist

We stellen onze Verpleegkundig Specialisten graag aan je voor. Zij zijn inmiddels een jaar werkzaam als ‘regiebehandelaar’ en daar zijn we trots op! Graag vertellen zij hoe ze invulling geven aan deze uitdagende functie.

“Wij zijn Tanja en Jeroen en wij zijn de Verpleegkundig Specialisten van WVO Zorg. Bibi is onze Verpleegkundig Specialist in opleiding. Tanja is binnen onze eigen organisatie opgeleid. Jeroen heeft zijn opleiding gevolgd in de huisartsenzorg en daarna binnen de GGZ, de somatische zorg en de ouderenzorg in het noorden van Nederland.“

Wat maakt dit werk zo uitdagend?

“Op dit moment ben ik in opleiding tot verpleegkundig specialist, wat voor mij nu natuurlijk al een mooie uitdaging is. Ik heb via WVO Zorg de kans gekregen om mij te ontwikkelen van een jonge verpleegkundige naar een toekomstig verpleegkundig specialist.” aldus Bibi. Jeroen volgt: “Dat ik kan werken als zelfstandig behandelaar binnen ons multi disciplinair team. Mijn werkzaamheden zijn uitdagend en afwisselend. Daarnaast mag ik mij inhoudelijk bezighouden met ontwikkeling beleid en kwaliteitstoetsing- en verbetering.”

Ik heb bij WVO Zorg de kans gekregen om mij te ontwikkelen van een jonge verpleegkundige naar een toekomstig verpleegkundig specialist.

Tanja sluit af: "Iedere cliënt heeft een andere achtergrond en de uitdaging is voor ieder persoon maatwerk te bieden. Werken in de ouderenzorg betekent dat je bereid bent om je iedere dag te laten verrassen, te willen leren en te genieten van het mooiste vak wat er is: het combineren van het medische en het verpleegkundige aspect als Verpleegkundig Specialist!"

De Regiebehandelaar: als een spin in het web

De Verpleegkundig Specialisten dragen als Regiebehandelaar voor een groot deel zelfstandig zorg voor de behandeling van de cliënten. Wanneer de zorg rondom de cliënt complex is, wordt de samenwerking met de Specialist Ouderengeneeskunde geïntensiveerd om tot een juiste behandeling te komen.

“Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor cliënt en bijbehorende familie, we voeren gesprekken, lopen visites en dragen zorg voor afstemming binnen het multidisciplinaire proces. Tevens leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van de zorg, door het verzorgen van scholing aan en onze coachende rol binnen het verzorgende en verpleegkundige team. Ook vinden we het belangrijk dat we zelf up-to-date blijven, daarom volgen we scholing en nemen we deel aan symposia.”

Bibi’s geluksmoment als Verpleegkundig Specialist

“De meeste geluksmomenten beleef ik, hoe gek dit misschien ook klinkt, veelal in de laatste levensfase van de mensen. Wanneer de zorg goed en naar wens is verlopen en iemand in alle rust op zijn/haar tijd kan overlijden. Het geeft voldoening wanneer de familie achteraf zegt: Het is goed geweest, hij/zij heeft het fijn gehad hier en de zorg was geweldig!”.


Bibi Cijvat
Bibi Cijvat Verpleegkundig Specialist in opleiding
Delen: