WVO Zorg wil graag investeren in mensen die in de zorg willen werken, die betrokken zijn en iets willen betekenen voor een ander. Ieder jaar starten er leerlingen binnen onze organisatie aan een opleiding.   Samen zetten we ons in om de leerling op te leiden tot professional in de zorg.

Wat houdt het in om leerling Verzorgende IG/MZ te zijn bij WVO Zorg?

Kom jij bij ons als leerling verzorgende/maatschappelijk zorg in dienst, dan werk je minimaal 24 uur per week op de werkvloer mee in de zorg en heb je 1 schooldagen per week. Een ideale combinatie tussen theorie en praktijk. Tijdens je werk word je begeleid door de praktijkopleider en je collegas, zo zie én leer je in de praktijk en krijg je begeleiding van onze vakmensen.

Naast je werk zit je ook 1 dag per week in de schoolbanken. Onze leerlingen volgen de opleiding volgens het ZPO-concept (Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg), wat betekent dat je les krijgt op de locatie Ter Reede in Vlissingen van de docenten van het Scalda. Deze praktijkgerichte manier van opleiden betekent dat de theorie wordt aangepast en aansluit op wat je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je kan op deze manier grotendeels zelf invulling geven aan de route waarop jij je diploma behaald en het tempo waarop jij de opleiding doorloopt. Uiteraard word je hierin gecoacht en aangestuurd door de docenten van Scalda en de praktijkopleider.

De totale opleiding duurt ongeveer 3 jaar, afhankelijk van jouw tempo. Wij willen je graag zoveel mogelijk ervaring laten opdoen in de praktijk, zodat je een goed beeld krijgt van de ouderenzorg. Dit betekent dat je ieder schooljaar op een andere werkplek binnen onze organisatie komt te werken en je kennis maakt met onze verschillende locaties en afdelingen.

Goed om te weten!
Bij diplomering ontvang je 2 diplomas: Verzorgende IG-niveau 3 én Maatschappelijke Zorg niveau 3.

Jouw uitdaging

Jouw dagelijkse werk als leerling is heel afwisselend. Uiteraard kijk je in de eerste periode mee en werk je onder begeleiding van ervaren werkbegeleiders mee in de verzorging en ondersteuning van onze cliënten. Je leert hoe je het digitale zorgdossier hanteert zodat er een correcte overdracht is naar andere collegas of disciplines waar je mee samen werkt. Maar ook wat jouw rol is naar familie toe, welke betrokken is in de zorg van een cliënt. Tijdens je werk sluit je zo veel mogelijk aan bij de wensen van de cliënt, zodat je bijdraagt aan het creëren van een fijne leefomgeving voor onze cliënten. Samen met je collegas lever je dagelijks een bijdrage aan de kwaliteit van zorg aan onze cliënten. In je werk word je begeleid door een ervaren praktijk- en werkbegeleider die jou tijdens de opleiding ondersteunen in jouw ontwikkeling tot een volwaardig zorgprofessional.

Wij vragen

Er zijn verschillende manieren om in aanmerking te komen voor de leerling Verzorgende IG/MMZ functie, we zullen ze kort toelichten:
Je volgt op dit moment een Verzorgende IG-opleiding en wilt graag de overstap maken naar een praktijkgerichte opleiding en daarnaast werken en onderdeel uitmaken van een team. Of je nu eerste- of tweedejaars student bent, je moet kunnen aantonen dat je over bent naar het volgende leerjaar.
Een andere optie is dat je in het bezit van minimaal een VMBO Kader diploma, een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of een mbo-diploma niveau 2.

Wat we erg belangrijk vinden is dat je passie hebt voor de zorg óf er al jaren van droomt om in de zorg te werken. Je hebt alleen nog geen diploma bemachtigd om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Je bent integer en respectvol wat in combinatie met jouw inlevingsvermogen ervoor zorgt dat je cliënten op de juiste manier weet te benaderen om hun passende zorg en begeleiding te bieden. Het werken in de zorg gaat 24 uur per dag door, daar ben je je van bewust en je bent bereid om ook alle diensten mee te werken. Je hebt een positieve en flexibele instelling en kunt waar nodig improviseren.

Wij bieden

Je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week (meer uren is in overleg bespreekbaar) voor de duur van 3 jaar. Uiteraard kunnen we je een baan bieden na je diplomering als Verzorgende IG! Het fijne van het volgen van de opleiding via WVO Zorg is dat wij jouw opleidingskosten betalen (zowel je collegegeld als boekengeld) en je naar rato een tegemoetkoming in je studiebelasting krijgt.

Je krijgt een salaris passend bij jouw eventuele eerder opgedane werkervaring. Dit salaris is conform de cao VVT. Daarnaast kent WVO Zorg prima secundaire arbeids­voorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskostenvergoeding en een fietsplan.

Je werkt in de praktijk, dat betekent dat je alle diensten meedraait. De zorg gaat immers 7 dagen in de week 24 uur per dag door.

Meer informatie

Voor verdere inlichtingen over de vacature kun je contact opnemen met Loes Hensgens, opleidingscoördinator, via telefoonnummer 0118 - 448 428.

Als onderdeel van de selectieprocedure vindt er een toelatingstest plaats. De uitslag hiervan moet positief zijn voor het aangaan van de leer-/arbeidsovereenkomst.
Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst waarbij interne kandidaten bij gebleken geschiktheid voorrang hebben in de procedure.

Interesse?

Stuur ons uiterlijk op 21 februari 2020 je CV en motivatiebrief met daarin je motivatie voor de functie van (leerling) verzorgende IG én voor onze organisatie. Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton.

Direct solliciteren

Leerlingen (BBL) verzorgende IG/ Maatschappelijke Zorg niveau 3

24 uur per week
Vlissingen
Meerdere locaties

Wij bieden

  • Een leer- /arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van 3 jaar.
  • WVO Zorg betaalt de opleidingskosten.
  • Het is onze intentie om je na diplomering een contract als verzorgende IG aan te bieden.
  • Wij vragen

  • Een diploma VMBO/MBO niv. 2 of een overgangsbewijs naar havo/vwo 4.
  • Motivatie en doorzettingsvermogen.