Voor onze verpleeghuizen aan de Koudekerkseweg in Vlissingen, Willibrord in Middelburg, De Zoute Viever in Oost-Souburg en Scheldehof in Vlissingen zoeken wij naar 2 ervaren Sociaal Pedagogische hulpverleners.

Situatieschets

WVO Thuiszorg biedt een totaalpakket aan zorg, welzijn en wonen op Walcheren. Verspreid over Vlissingen en Middelburg hebben wij 5 verpleeghuizen. Binnen het verpleeghuis bieden wij een veilige woonomgeving waar zorg dag en nacht voor de bewoners klaar staat. In onze verpleeghuizen bieden wij zorg aan mensen met dementie en mensen met lichamelijke klachten.
Binnen WVO Zorg organiseren we de zorg vanuit de integrale Planetree zorgvisie. Deze zorgvisie staat voor een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen, waarbij mensgerichte zorg voorop staat. Planetree biedt WVO Zorg handvatten om uitstekende zorg te bieden en onze werkwijze te blijven verbeteren.
Het welzijn van bewoners vindt WVO Zorg erg belangrijk. Als SPH-er binnen het verpleeghuis heb jij een belangrijke rol in de implementatie van de Stepped Care en ga je samen met jouw collegas SPH-ers het welzijnsniveau binnen onze verpleeghuizen naar een hoger niveau tillen.

Jouw uitdaging 

De SPH-er heeft als teamlid van het AB-team een regiefunctie, dit houdt in dat je vanuit een adviserende rol meedenkt in en zoekt naar nieuw te ontwikkelen activiteiten die aansluiten bij de interesse en het levensverhaal van bewoners. Jouw opgebouwde netwerk met verschillende welzijnsinstellingen kan je hierbij goed gebruik, zodat je een programma voor onze bewoners op maat kan maken. Je werkt vraaggericht vanuit de bewoner en legt verbindingen met een passend aanbod. Het afwijken van de bekende paden vormt hierin voor jouw geen obstakel.
Ook ondersteun je verzorgenden bij het omgaan met onbegrepen gedrag van bewoners en kan je vorm geven aan individuele interventies van bewoners, afkomstig van de arts of psycholoog, op het gebied van stemming en onbegrepen gedrag. Je stelt een behandelplan op en levert een bijdrage aan het zorgplan.
Als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener in het verpleeghuis ben jij de spil in het welzijn en het aanbod van activiteiten. Je ziet het belang van het vraaggericht werken en zet de bewoner hierbij voorop. Wat wil de bewoner? Wat is zijn of haar behoefte en hebben wij al een activiteit die daarbij aansluit?
Dit vraagt van jou ook dat je innoverend bent en buiten de gebaande paden gaat, wat soms ook voor vragen kan zorgen of weerstand. Want wat er van oudsher was is niet verkeerd, maar als we het nog beter kunnen maken voor onze bewoners dan is dat een mooi streven.
Afhankelijk van je opgedane kennis en ervaring kan je tevens belast worden met een voortrekkersrol met betrekking tot zorginhoudelijke ontwikkelingen en/of kwaliteitszorgprojecten.
We verwachten dat je een professionele houding hebt die onder andere zichtbaar is in het kritisch kunnen reflecteren op je eigen handelen en in het contact met bewoners, familieleden en medewerkers. Je bent in staat om methodisch te denken en te handelen. Je hebt ervaring met voorgenoemde doelgroepen en je wilt je opgedane expertise inbrengen in het huidige team medewerkers.

Jouw plaats in de organisatie

De SPH-er draagt verantwoording af aan de locatiemanager van het verpleeghuis. Daarnaast ben je ook teamlid van het multidisciplinair team  en heb je een adviserende rol in het consultatieteam. Binnen het verpleeghuis heb je een regiefunctie binnen het AB-team en kan je door jouw helicopterview het overzicht houden over de uitgezette welzijnsactiviteiten en bijsturen waar nodig. 

Ben jij de SPH-er die we zoeken

Je bent in het bezit van het diploma Hbo-SPH en hebt bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast heb je kennis van psychogeriatrie en psychiatrie en je bent goed in het opbouwen en onderhouden van externe contacten. Ervaring met verandermanagement of cultuurverandering is een pré.
Je hebt kennis van of bent sensitief voor de kwetsbaarheid van bewoners door hun lichamelijke en/of geestelijke beperking en hoe zich dit kan uiten in gedrag.
Je hebt oog voor het socio-therapeutisch klimaat. Dit houdt in dat je het belang van welzijn en zingeving voor bewoners, naast de zorg ziet. Je het belangrijk vindt dat er aandacht is voor bewoners, maar dit ook kan begrenzen. En levensverhalen van bewoners als methode weet te gebruiken om aan te sluiten met activiteiten.

Wij bieden

Een uitdagende en prettige werkplek, waarbij je volop mogelijkheden hebt jezelf te ontwikkelen. WVO Zorg kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals uitstekende pensioenregeling, scholingsmogelijkheden, reiskostenvergoeding en fietsplan. Het salaris is conform de cao VVT FWG 50 (max 3.582,26 obv 36 uur). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
Een referentiecheck is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over de functie

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Patricia Rietbergen, locatiemanager Verpleeghuis Vondellaan. Zij is tijdens kantooruren te bereiken via 0118 - 448 344.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 25 februari 2019.

Selectieprocedure

We nodigen je uit voor 20 februari 2019 te reageren via de sollicitatieknop.

Direct solliciteren

Sociaal Pedagogische hulpverlener

32 - 36 uur per week
Walcheren
Meerdere locaties

Wij bieden

  • Een uitdagende en prettige werkplek
  • Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
  • Salaris conform cao VVT FWG 50
  • Wij vragen

  • HBO-SPH diploma
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • Kennis van psychogeriatrie en psychiatrie