Jouw uitdaging

Ben jij die enthousiaste, ondernemende en verantwoordelijke student die graag de handen uit de mouwen steekt? Lijkt werken in de ouderenzorg je interessant en wil je vooral leren door te doen? Dan is de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) iets voor jou!
Je volgt als BOL student de opleiding VZ-MZ (niveau 3) van Scalda en je wordt volledig opgeleid op de werkvloer bij één van de zorgorganisaties. Behalve WVO Zorg zijn dat Allévo, SVRZ, Ter Weel en Zorgsaam Zeeuws Vlaanderen. Dat betekent dat je naast je stage ook het onderwijs op locatie volgt.
De ZPO is een op maat gemaakte opleiding die je opleidt tot een professional in de ouderenzorg. Onze studenten krijgen onderwijs van een docent van Scalda op de locatie Ter Reede in Vlissingen. Geen lesdagen van 8 uur in de schoolbanken, maar onderwijs afgestemd op de praktijksituatie. Gedurende de opleiding maak je kennis met somatiek en pg bewoners in het verpleeghuis, de thuiszorg en de revalidatie-afdeling.

Wie zoeken wij?

Je bent in het bezit van een VMBO-diploma (kaderberoeps-gerichte/gemengde/theoretische leerweg), een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 of een MBO-diploma op niveau 2 en je wil je graag verder ontwikkelen in de ouderenzorg. Je vindt respectvol omgaan met cliënten een uitgangspunt voor je handelen en je weet je aan te passen aan de cliënt door je positieve instelling, geduld en inlevingsvermogen. Verder ben je integer en betrouwbaar in je contact met cliënten, familie en andere disciplines.
Omdat je de invulling en het tempo van de opleiding grotendeels zelf bepaalt is het belangrijk dat je goed kunt plannen en organiseren. Verder ben je flexibel en heb je doorzettingsvermogen.

Wij bieden

Je volgt bij ons een op maat gemaakt opleidingsprogramma in de ouderenzorg, waarbij je 16 uur onderwijs volgt en 16 uur meewerkt in de praktijk onder begeleiding van een werkbegeleider. Omdat je 32 uur per week (dit aantal uren is niet bespreekbaar) aanwezig bent voor onderwijs en stage, krijg je een riante stagevergoeding van minimaal  600 per maand. .Je kunt daarnaast in de schoolvakanties vakantiewerk bij ons doen. Als je de opleiding succesvol afrondt  kun je direct bij ons blijven werken want we geven je een baangarantie na diplomeren.

Meer informatie

De opleiding wordt verzorgd door Scalda in samenwerking met de deelnemende organisaties. Wil je meer informatie over een opleidingsplaats bij WVO Zorg? Neem dan contact op met Karlijn Padmos (0118 448 468 of k.padmos@wvozorg.nl) Zij is bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag.

Interesse?

Je kunt je voor de opleiding niet aanmelden via onderstaande sollicitatieknop, maar direct via www.scalda.nl/zpo 

 

Direct solliciteren

Werken en leren in de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

32 uur per week
Walcheren
Meerdere locaties

Wij bieden

  • Een leer- /arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van 3 jaar.
  • WVO Zorg betaalt de opleidingskosten.
  • Het is onze intentie om je na diplomering een contract als verzorgende IG aan te bieden.
  • Wij vragen

  • Een diploma VMBO/MBO niv. 2 of een overgangsbewijs naar havo/vwo 4.
  • Motivatie en doorzettingsvermogen.