Leren bij WVO Zorg

Je blijven ontwikkelen binnen je vakgebied, dat is in onze ogen erg belangrijk. Zeker als je werkt binnen de zorgverlening. Wij geloven dat onze medewerkers hun kennis en vaardigheden op peil moeten houden en we bieden daarin graag ondersteuning.

Dit doen we bijvoorbeeld door interne opleidingen, trainingen en bijscholingen aan te bieden. Zo kun je je binnen je werk blijven ontwikkelen en heb je het gevoel dat je vooruit blijft gaan. We proberen onze medewerkers telkens uit te blijven dagen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Een leven lang leren, is het motto.

 

Stages

Als je een zorgopleiding volgt, wil je natuurlijk graag praktijkervaring opdoen. Weten hoe je iemand moet verzorgen of verplegen, leer je nou eenmaal niet alleen door in de schoolbanken te zitten. Een stage is daarom de ideale manier om werkervaring op te doen.

Tijdens een stage breng je in praktijk wat je op school hebt geleerd. Uiteraard onder begeleiding van onze professionals. Ook maak je mee hoe het is om te werken binnen een professionele organisatie. Hoe het is om in een vast team te werken. En hoe je met cliënten en collega’s omgaat. Een unieke kans dus om te ervaren hoe de praktijk van de zorgverlening eruit ziet.

WVO Zorg biedt studenten graag de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Daarom hebben we verschillende soorten stageplaatsen. Volg je de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) en wil je stagelopen bij WVO Zorg? Of studeer je Verpleegkunde niveau 4 of 5 en wil je bij ons werkervaring opdoen? We hebben contact met verschillende opleidingsinstellingen, dus dit is allemaal mogelijk. De stageplaatsingen verlopen via het Zeeuwse stagecoördinatiepunt Fluenz. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van een stage bij WVO Zorg op hun website of informeer bij jouw opleiding hoe je een (voorkeur voor een) stageplaats kan doorgeven.

 

De leerafdeling

Naast een gewone stage bij WVO Zorg, kun je ook als stagiair op onze leerafdeling aan de slag gaan. De leerafdeling is een speciale stagevorm. Studenten runnen samen met medewerkers een hele afdeling of woning in een zorgcentrum van WVO Zorg. Wat er zo bijzonder is aan de leerafdeling? Net zoals de vaste medewerkers word je ingeroosterd en moet je bijvoorbeeld overleggen over het opnemen van vakantiedagen. Tijdens deze stage werk je steeds zelfstandiger. Hierdoor maak je in praktijk mee hoe het werk in een zorgcentrum eruit ziet. Een goede voorbereiding op je latere loopbaan dus.

Volg je een opleiding bij Scalda? Dan is het mogelijk om bij zorgcentrum De Zoute Viever in Oost-Souburg aan de slag te gaan op de leerafdeling. Informeer bij jouw opleiding naar de mogelijkheden.

 

Leren en werken

WVO Zorg vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen binnen hun werk. Daarom besteden we veel aandacht aan trainingen en bijscholing. We werken hiervoor samen met verschillende externe opleidingsinstellingen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan reguliere scholingen, zoals risicovolle en voorbehouden handelingen en agressietrainingen.

Als je al langer bij WVO Zorg werkzaam bent, zijn er ook verschillende mogelijkheden om je binnen jouw vakgebied te ontwikkelen. Zo is het mogelijk (indien er een vacature is) te solliciteren op een BBL-plek. Als BBL’er werk je minstens drie dagen per week bij ons en ga je één dag naar school. Juist deze combinatie van leren en werken is ideaal om nieuwe mogelijkheden binnen de zorgverlening en binnen onze organisatie te ontdekken.  

Om in aanmerking te komen voor een BBL-plaats raden wij je aan de vacatures op onze website in de gaten te houden. Het is mogelijk om je interesse kenbaar te maken via een open sollicitatie met curriculum vitae gericht aan hrm@wvozorg.nl.