Opleidingsmogelijkheden

Wil je aan de slag in de zorg? Voor verschillende functies bieden we een leer-werktraject aan volgens de praktijkroute. Dat doen we in samenwerking met Scalda en de HZ University of Applied Sciences. In de praktijk leer je een vak pas écht. Door te doen, maar ook door te kijken hoe jouw collega’s werken. Bij WVO Zorg kun je theorie en praktijk combineren.

Via een leer-werktraject kun je de opleiding volgen tot

Wat kun je ongeveer verwachten?

Als leerling ga jij je specialiseren in het werken met ouderen. Hierbij leer je verschillende onderdelen van de ouderenzorg kennen. Het bijzondere aan werken en leren bij ons is dat wat je op school leert, kan toepassen in je werk. Tijdens je opleiding word je begeleid door een docent van de opleiding, een praktijkopleider en een werkbegeleider op de werkvloer.

Je bent tijdens je zorgopleiding in dienst van WVO Zorg als leerling. Dit betekent dat WVO Zorg de opleidingskosten vergoedt en je gedurende je opleiding salaris ontvangt passend bij de functie waarvoor je wordt opgeleid.

Ben je al eerder beschikbaar dan dat de opleiding start?

Dan kan je als aspirant-leerling voor de opleidingen Helpende Plus (niv. 2), Verzorgende IG/Maatschappelijk Zorg (niv. 3) en Verpleegkundige (niv. 4) aan de slag. Als aspirant-leerling zet je de eerste stappen in de zorg, je wordt ingewerkt in de basiszorg en kunt al een aantal e-learning modules volgen. Zo start je jouw opleiding eigenlijk met een voorsprong en leer je onze organisatie al goed kennen.

Iets voor jou?

Wil jij graag bij ons komen werken en leren in de zorg? Kijk dan bij onze vacatures. Een nieuw traject voor de opleidingen start elk jaar in september en vaak ook in februari. Staat er op dit moment geen leerling vacature open? Stuur dan gerust een mail naar scholing@wvozorg.nl of bel ons even. We helpen je graag verder. Ook als je vragen hebt.

“Ook al zat ik hier nog maar een jaar, ik had al wel gauw een band met de bewoners en collega’s opgebouwd".

Sylvana de Nooijer - Werkhoven Leerling BBL helpende +
Lees het verhaal van Sylvana

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Laat je omscholen naar de zorg!

Marlies Roelse-Labots
Marlies Roelse-Labots Praktijkopleider
Lees het verhaal van Marlies

Werken en leren in de zorg? Luister mee met een werkdag van Chris.

Chris Maugenest Leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg
Lees het verhaal van Chris