• Vlissingen
 • 24 t/m 36 uur per week
 • Scheldehof
Direct solliciteren

Verzorgende IG

Als verzorgende IG verzorg en begeleid je cliënten met als doel de cliënt zoveel als mogelijk zijn/haar eigen leven te laten leiden. Je bent daarbij gericht op het verhogen van het welzijn van cliënten en verricht alle noodzakelijke begeleidende, verzorgende en verpleeg­technische handelingen in het verzorgende proces.

Sinds enige tijd wordt er met de lean-methode gewerkt en dit vraagt van jou als teamlid dat je actief meedenkt in de zorg, een kritische blik hebt, maar ook in staat bent om oplossingsgericht te denken en te werken.

Het leuke van deze somatische afdeling is dat het ook een leerafdeling is. Dit betekent dat jij volop de kans krijgt om jouw kennis en kunde over te dragen aan leerlingen die enthousiast zijn over ons vak. Je hebt dus een belangrijke rol in de werkbegeleiding en dit vraagt ook van jou dat je leerlingen kan begeleiden en kan “zorgen” met de handen op je rug en de leerling de zorg kan laten uitvoeren.

Jouw team en werkplek

Je komt te werken op de derde etage van de locatie Scheldehof. Dit is één van de somatische afdelingen met 27 appartementen. De zorg wordt bij cliënten thuis in het appartement geleverd. Afhankelijk van de (zorg)behoefte van de cliënt, is er een aanbod van activiteiten waar zij bij aan kunnen sluiten. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team en werkt hierin met medewerkers woon-leefmilieu, verpleegkundigen en andere verzorgenden IG, maar ook met collega’s vanuit andere disciplines. Je wordt aangestuurd door de teamleider.

Op de somatische afdeling wordt gewerkt volgens de lean-methode, dit betekent dat we gezamenlijk invulling geven aan de te verlenen zorg voor die dag, het werk en taken verdeeld wordt en je actief meedenkt in de verbeteringen van de zorg. Gedurende de dag wordt dit ook geëvalueerd en bijgesteld waar nodig.

Hierbij gaat het niet alleen over de zorginhoudelijke zaken, maar bijvoorbeeld hoe de sfeer, samenwerking en werkdruk wordt ervaren.


Wie zoeken wij?

 • Je bent in bezit van een diploma verzorgende IG (niveau 3).
 • Je vindt het belangrijk om respectvol om te gaan met cliënten.
 • Je kunt je makkelijk aanpassen aan de cliënt door je positieve instelling, geduld en inlevingsvermogen.
 • Je bent integer en betrouwbaar in je contact met cliënten, familie en andere disciplines.
 • Je hebt doorzettingsvermogen, bent flexibel en beschikt over computervaardigheden.
 • Coachen en begeleiden van leerlingen vind je leuk en je kan iemand motiveren, feedback geven en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Zo zorg je er samen met je collega’s voor dat leerlingen zo optimaal mogelijk begeleid worden in hun leerproces.

Wij bieden

 • Een leuke baan in een team waarin we werken vanuit onze Planetree/mensgerichte visie.
 • Een passend salaris volgens FWG schaal 35 (max. € 3.256,53 op basis van 36 uur).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantietoeslag (8%), een inkomensaanvulling verzekering en mogelijkheden voor aanvullende reiskostenvergoeding, een fietsplan, korting bij sportscholen, etc.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak via cursussen of via ons Leerplein met o.a. ruim 120 E-learningmodules van GoodHabitz.

Meer informatie?

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.

Voor inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met de Frank Passchier (locatiemanager). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-1008 1323.

Interesse?

Stuur dan uw motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kom ons team versterken! Direct solliciteren

Delen: