Het verhaal van Nadia

Middelburgse Nadia (28) is verpleegkundige in opleiding aan de HZ University of Applied Sciences. Om zich zo breed mogelijk te oriënteren koos ze ervoor om naast haar studie aan de slag te gaan in de thuiszorg, in de flexpool van WVO Zorg. Ze vertelt jou waarom de flexpool voor haar dé oplossing is.

De thuiszorg ervaren

“Via mijn stages had ik al ervaring opgedaan in het verpleeghuis en in het ziekenhuis, maar ik had nog geen enkele stage gelopen in de thuiszorg. Ik wilde erg graag weten hoe het er daar aan toe gaat en welke werkzaamheden er van je verwacht worden. Vanwege de verpleegtechnische handelingen die ik heb afgetoetst werk ik nu als verzorgende IG in de thuiszorg. Het merendeel van mijn diensten werk ik bij twee teams, in Ter Reede en het thuiszorgteam Wijken en Dorpen Vlissingen.”

Werken én leren

“Het werken in de flexpool bevalt mij heel erg goed! Ik ben eigen baas over welke dagen ik ingeroosterd wil worden. Op deze manier kan ik het goed combineren met mijn studie en mijn sociale leven. Het ene moment zal ik meer werken en minder tijd nemen voor school. Wanneer ik verslagen moet maken of bepaalde deadlines heb, plan ik mijzelf wat minder in op het werk. Op een ander moment kan ik dit weer compenseren.” Niet alleen de combinatie van werk en studie, ook de combinatie van theorie en praktijk vindt Nadia prettig. “Theorie is één ding, maar het toepassen in praktijk is wat anders. Ik vind het dus hartstikke goed om naast mijn studie ook in de zorg te werken. Ik kan het beter toepassen en bij mij valt het kwartje dan eerder.”

“Overdag studeren en ’s avonds geld verdienen.”

Een dag in de flexpool

“Een dag voordat ik ga werken neem ik altijd alle zorgplannen door van de cliënten die op mijn route staan. Zo weet ik welke zorg zij nodig hebben en wat er de afgelopen week is gebeurd. Hoe mijn dag eruit ziet ligt aan welke zorgvraag er op dat moment nodig is. De dag kan bestaan uit basiszorg, aanvullende behandelingen zoals medicatie en steunkousen of verpleegtechnische vaardigheden die ik bij WVO Zorg al heb afgetoetst. Het kan heel erg divers zijn.”

“Bijzonder mooi wat er ontstaat”

Wat Nadia nou echt mooi vindt aan het werken in de zorg is de herkenning bij de cliënt. “Dat je echt iets kan betekenen voor ze. Naast de zorg die ik verleen kan ik ook een lolletje hebben met de cliënten. Wanneer je een band creëert met de cliënt is het bijzonder mooi wat er ontstaat!”

Uitdaging, flexibel en zelfstandig

Dat is hoe Nadia haar werk ervaart. “Soms hoor je vanuit vaste medewerkers dat een bepaalde handeling of zorg op automatische piloot gaat. Dat kan ik nou echt niet van mezelf zeggen, omdat ik continue alert moet zijn. Dat maakt het ook heel erg leuk, want je roest niet vast.” Vertelt ze. “Je houdt jezelf hierdoor scherp. Dat vind ik super, want dit zijn voor mij ervaringen die ervoor zorgen dat ik mijn werkzaamheden goed ga uitvoeren wanneer ik mijn opleiding heb afgerond.”

Dat het super uitdagend is, wilt Nadia meegeven aan iemand die overweegt in de flexpool te gaan werken. “Om in een team te werken dat zo op elkaar is ingespeeld, is iets waar je ontzettend veel van leert. Je werkt met mensen die jaren ervaring hebben in wat ze doen. Iedereen heeft een bron met tips waaruit je kunt putten. Het inspireert mij heel erg om daar vervolgens weer mijn eigen bron met informatie van te maken.”

Solliciteer nu!

Wil jij net als Nadia ook naast je studie ervaring opdoen met zoveel mogelijk zorgvragen? Wil je ook je eigen bron met informatie creëren? Door de flexibiliteit van onze flexpool bepaal je zelf wanneer én waar je werkt


Nadia Blommaert
Nadia Blommaert Flexpool thuiszorg
Delen: