Cynthia behaalt haar koksdiploma bij WVO Zorg

Cynthia (27) heeft haar koksdiploma gehaald! Hiervoor volgde ze de Zeeuwse Praktijkroute van Scalda, waar zij de fijne kneepjes van het vak direct in de praktijk leerde in de Brasserie van WVO Zorg.

Als hulpkok was mijn bijnaam al 'Speedy'.

Cynthia woont in Oost-Souburg, maar groeide op in Den Helder. Haar ouders komen uit Colombia. In 2014 solliciteerde Cynthia bij WVO Zorg nadat zij de vacature Hulpkok in de Brasserie op internet vond. "Bij WVO Zorg kreeg ik de kans de Zeeuwse Praktijkroute Horeca te volgen, waarin ik word opgeleid tot kok", vertelt ze. "Ik heb deze kans om te groeien binnen de organisatie met beide handen aangepakt. Mijn leidinggevenden en collega's hadden er vertrouwen in dat ik zou slagen, ik zelf ook!".

Ik ben trots op het behalen van mijn diploma!

De Zeeuwse Praktijkroute van Scalda is nieuw, hier word je in de praktijk opgeleid in plaats van alleen in de schoolbanken. "De opleiding heeft mij veel tijd, energie en doorzettingsvermogen gekost, het vraagt veel zelfstandigheid", vertelt Cynthia. Maar het harde werk is niet voor niks geweest. Ze heeft haar koksdiploma gehaald! "Ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik de Praktijkroute heb afgerond en mijn diploma in ontvangst mag nemen."


Cynthia Vargas Gonzales
Cynthia Vargas Gonzales Leerling Kok
Delen: