Het geluksmoment van onze jongste vrijwilliger Marijn

Marijn is 11 jaar oud en daarmee de jongste vrijwilliger bij WVO Zorg (Scheldehof). Daarnaast is hij kinderdirecteur van MuZEEum.

Kerstkaarten

Met school ging Marijn met zijn klas kerstkaarten bezorgen bij WVO Zorg, waar hij meneer Cor tegenkwam. Tijdens het rondbrengen van de kaarten liep meneer Cor mee over de gangen waar hij eigenlijk niet mocht komen. Hij werd met de lift teruggebracht naar zijn woning. “Die kerstkaart hangt nog steeds boven zijn bed”.

“Ik heb zelf een keer voorgesteld om langs te gaan. Elke 2 weken ga ik één keer. Ik ga wanneer het uitkomt. Druk met school, huiswerk en voetbal. Ik hoef me zelfs niet meer aan te melden bij de balie. Ik moet onderweg naar meneer Cor 2 codes invoeren om de deuren te openen, het is goed beveiligd.”

Fan van Feyenoord

Marijn en meneer Cor zijn allebei fan van Feyenoord. “We gaan altijd over Feyenoord praten en we zingen heel vaak het clublied, hij vraagt steeds aan voorbijgangers waar het voetbalveld is en hij heeft zelfs Feyenoord deo en Feyenoord Shampoo.”

Meneer Cor is dementerend. “Iedere keer als ik langskom is hij vergeten wie ik ben.” Iedereen met dementie is anders dus ook de omgang is verschillend, dat is soms even schakelen, aldus Marijn. “Maar ik blijf het leuk vinden ook al zegt hij vaak hetzelfde”.

“Hij zegt altijd: ‘als je elke dag langskomt zou ik dat zo leuk vinden’. Als ik elke dag kon en ik had geen huiswerk, zou ik het zeker doen. Met meneer Cor is het altijd gezellig.”

Op de gevoelige plaat

Dit bijzondere verhaal is onlangs vastgelegd in deze korte film:

Accepteer marketing cookies om de video te bekijken.

Marijn Heijstek
Marijn Heijstek Vrijwilliger, Scheldehof
Delen: