Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Scalda biedt samen met meerdere zorgorganisaties in Zeeland de combi-opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg aan. Vanaf je eerste studiedag volg je een BBL-opleiding op de werkvloer van één van de deelnemende zorgorganisaties: Allévo, SVRZ, Ter Weel, ViaZorg, WVO Zorg, Zorgstroom of ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen.

Wat houdt de ZPO in?

Als leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg ga jij je specialiseren in het werken met ouderen. Je wordt opgeleid in de praktijk en helpt cliënten op het gebied van wonen, huishouden en welzijn en je verleent zorg. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in de revalidatie, de ouderenzorg of de thuiszorg.

Leren door te doen in je eigen tempo

Het bijzondere aan deze opleiding is dat je volledig wordt opgeleid op de werkvloer. Geen lange lesdagen in de schoolbanken, maar onderwijs afgestemd op de praktijksituatie. Gedurende de opleiding maak je kennis met alle facetten van de ouderenzorg. De invulling en het tempo van de opleiding bepaal je grotendeels zelf, in overleg met je docent en praktijkopleider.

De ZPO is een BBL-opleiding

Je kunt de ZPO volgen in dienst bij WVO Zorg via een BBL-opleiding. Hierbij volg je 1 dag in de week onderwijs van Scalda op een locatie van WVO Zorg. Daarnaast werk je minimaal 16 uur in de praktijk. Je ontvangt (een marktconform) salaris.

De ZPO iets voor jou?

Aanmelden voor de BBL-opleiding bij WVO Zorg? Kijk dan bij onze vacatures. Staat er op dit moment geen leerling vacature open? Stuur dan een mail naar scholing@wvozorg.nl of bel ons even. We helpen je graag verder. Ook als je vragen hebt.

De ZPO wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Werken in de zorg? Ik mag gewoon lief zijn!”

Antoinette Hoogstrate Leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg
Lees het verhaal van Antoinette

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Laat je omscholen naar de zorg!

Marlies Roelse-Labots
Marlies Roelse-Labots Praktijkopleider
Lees het verhaal van Marlies

Werken en leren in de zorg? Luister mee met een werkdag van Chris.

Chris Maugenest Leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg
Lees het verhaal van Chris