Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg

Scalda biedt samen met meerdere zorgorganisaties in Zeeland de combi-opleiding Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg aan. Vanaf je eerste studiedag volg je een opleiding op de werkvloer van één van de deelnemende zorgorganisaties: Allévo, SVRZ, Ter Weel, ViaZorg, WVO Zorg, Zorgstroom of ZorgSaam Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen.

Wat houdt de ZPO in?

Als leerling Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg ga jij je specialiseren in het werken met ouderen. Je wordt opgeleid in de praktijk en helpt cliënten op het gebied van wonen, huishouden en welzijn en je verleent zorg. Dat doe je met passie en betrokkenheid. Je werkt bijvoorbeeld in de revalidatie, de ouderenzorg of de thuiszorg.

Ik vind het fijn dat ik de opleiding op mijn eigen tempo kan doen en dat je in de praktijk les krijgt. Mijn stage is nu op dezelfde locatie als mijn lessen! - Hugo leerling ZPO

Leren door te doen in je eigen tempo

Het bijzondere aan deze opleiding is dat je volledig wordt opgeleid op de werkvloer. Geen lange lesdagen in de schoolbanken, maar onderwijs afgestemd op de praktijksituatie. Gedurende de opleiding maak je kennis met alle facetten van de ouderenzorg. De invulling en het tempo van de opleiding bepaal je grotendeels zelf, in overleg met je docent en praktijkopleider.

Je ontvangt daarbij een aantrekkelijke maandelijkse stagevergoeding van +/- 600 euro en je bent verzekerd van een baan na het behalen van je dubbele diploma.

De ZPO iets voor jou?

Aanmelden voor de BOL-opleiding gaat via Scalda. Lees meer op scalda.nl/zpo.
Wil je meer informatie over een opleidingsplaats bij WVO Zorg? Stuur dan een mailtje naar scholing@wvozorg.nl.

De ZPO wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.